Den danske helstat samt grænsen efter 1864. Den danske helstat omfattede i perioden 1814-1864 kongeriget Danmark samt hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg. Af Ukendt.
Begrænset anvendelse
Temaside
Internationale spændinger og konflikter
Det slesvigske spørgsmål - afstemning og grænsedragning
Efter Jyllands-Posten den 30. september 2005 havde bragt 12 karikaturtegninger af profeten Muhammed, rejste muslimer fra Danmark til Egypten for at vise de 12 tegninger frem, som eksempler på den anti-muslimske stemning i Danmark.
Poul Nyrup Rasmussens åbningstale i Folketinget i 2001 blev holdt blot tre uger efter angrebene mod World Trade Center i USA den 11. september samme år.
Angrebet fik stor udenrigspolitisk betydning, da en række lande, heriblandt Danmark, støttede aktivt op om den nye amerikanske udenrigspolitiske prioritet, at bekæmpe den internationale terrorisme.
Som Gallup selv anførte i denne meningsmåling fra 1960, så er det almindeligt kendt, at hver generation har det med at opfatte de efterfølgende generationer som uopdragne og dovne.
Kongesangbogen blev især brugt ved den bølge af fællessangstævner, kaldet Alsang (fra norsk og svensk: fællessang), der fandt sted i de første år af den tyske besættelse af Danmark 1940-45.
Københavns Tjenestepigeforening blev stiftet i 1899 af Marie Christensen (1871-1945), som ønskede at organisere standen, professionalisere faget og forbedre arbejds- og levevilkårene.
Efter lange forhandlinger blev en ny grundlov vedtaget i 1915. Den indebar en udbredelse af de demokratiske rettigheder til en større del af den danske befolkning.
Alliancen var en del af Napoleonskrigene, og den endte med at trække den dansk-norske stat med i Napoleons fald, hvorfor Danmark ved Freden i Kiel den 14. januar 1814 måtte afstå Norge til Sverige.
Freden i Prag af 23. august 1866 afsluttede Den preussisk-østrigske Krig. I dansk kontekst var fredsaftalens § 5 central, idet den gav dansksindede slesvigere håb om endnu engang at komme under dansk styre.
Kongen af Danmark afstod ved freden i Kiel 14. januar 1814 Norge til kongen af Sverige som afslutning på Danmarks deltagelse i Napoleonskrigen 1807-1814.
Efter Treårskrigen 1848-50 mellem kongeriget Danmark på den ene side og den slesvig-holstenske oprørshær støttet af Det Tyske Forbund og Preussen på den anden side blev der indgået en række aftaler for at ordne Danmarks forhold.