JOKIĆ DOBIO NOVI NADIMAK: Posle hvaljenja dobio novi naziv
Glas Javnosti

JOKIĆ DOBIO NOVI NADIMAK: Posle hvaljenja dobio novi naziv

Košarka
Autor: Glas javnosti

Tri koraka unapred.

Mark Kjuban, vlasnik Dalas Maveriksa, gostovao je u najnovijoj epizodi emisije "Club Shay Shay" kod Šenona Šarpa, gde je govorio o brojnim temama, uključujući porast plata NBA igrača, jedinstvenost Nikole Jokića i odlazak Kleja Tompsona iz Golden Stejt Voriorsa.

Kjuban je predvideo da će, ukoliko televizijski ugovori NBA lige nastave da rastu, igrači zarađivati više od vlasnika klubova.

- Da, definitivno. Pretpostavljam da će TV ugovori nastaviti u tom pravcu. Uskoro ćemo imati igrače koji zarađuju 100 miliona dolara godišnje - započeo je Mark.

On je objasnio da povećanje kapica za plate, uslovljeno rastom TV ugovora, vodi ka ogromnim zaradama igrača.

- Kada novi TV ugovori stupe na snagu, igrači će zarađivati više od vlasnika. Ovi momci će zarađivati više od 100 miliona godišnje - rekao je Kjuban, aludirajući na zvezde poput Luke Dončića i Džejsona Tejtuma

Govoreći o Nikoli Jokiću, Kjuban je istakao da je srpski centar jedinstven zbog svojih veština i visoke košarkaške inteligencije.


- Kada ga prvi put vidiš, pomisliš Ko je taj bucko? A onda vidiš koliko zna da igra - kroz smeh je rekao Kjuban.

A zatim se osvrnuo i na Dončića, te ih je uporedio.

- Kombinacija visine od 211 cm, šuta, driblinga, dodavanja i košarkaške inteligencije čini ga nezaustavljivim. On vidi stvari tri koraka unapred. Oni su kao blizanci u mnogo čemu rekao je Kjuban - upoređujući Jokića sa Lukom Dončićem.

Kjuban je takođe govorio o dovođenju Kleja Tompsona u redove Dalas Maveriksa nakon što je igrač napustio Golden Stejt Voriorse posle 13 sezona. Tompson je potpisao trogodišnji ugovor sa Maveriksima, a Kjuban je objasnio da su mu imponovali njegova samouverenost i motivacija.

Zahvalio je i generalnom menadžeru Maveriksa Niku Harisonu, treneru Džejsonu Kidu i zvezdi tima Kajriju Irvingu na pomoći u dovođenju Tompsona u tim.

- Klej je bio spreman za promenu. Posle kritika koje je dobio prošle godine i načina na koji je završena sezona sa Voriorsima, osećao je da je pravo vreme za novi početak - zaključio je Kjuban.


Glas javnosti/R01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR