HOL TARNER: Rusija je premestila 11 nuklearnih podmornica u Atlantski okean
Glas Javnosti

HOL TARNER: Rusija je premestila 11 nuklearnih podmornica u Atlantski okean

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je rasporedila 11 nuklearnih podmornica u Atlantik.

Svaka podmornica nosi od 6 do 16, a u nekim slučajevima i do 32 projektila, od kojih svaki može da sadrži od šest do deset nuklearnih bojevih glava.

Ovo raspoređivanje znači da, prema opreznoj proceni, sada ima oko 1000 bojevih glava na ruskim podmornicama koje  mogu da budu usmerene ka istočnoj obali Ameerike ili možda Meksičkom zalivu.

Ovo raspoređivanje dolazi samo nekoliko dana nakon što je „Ukrajina“ (ili verovatnije neka zemlja NATO-a) napala i/ili oštetila odnosno uništila DVE ODVOJENE ruske radarske stanice za upozorenje o nuklearnim projektilima iznad horizonta u južnoj Rusiji.

Kada su ove stanice pogođene, nedostatak radarskog pokrivanja napravio je „rupu“ u nuklearnoj zaštiti Rusije.  


Kada bi ti radari bili u funkciji, Rusija bi imala upozorenje od 14 i 16 MINUTA  da su nuklearne rakete lansirane na njihovu zemlju.  Sada kada su ti radari uništeni, ako je raketa ispaljena sa podmornice iz istočnog Sredozemnog mora, sa bilo koje lokacije u Crvenom moru, u Arapskom zalivu ili sa juga Somalije, Rusija će imati samo deset do dvanaest minuta upozorenje, a verovatno i manje.

U južnoj Rusiji, uništenje dve radarske stanice znači da Rusija može da otkrije dolazne projektile samo kada su iza horizonta; odnosno mnogo bliže Rusiji.

Obzirom na brzinu kojom takve rakete putuju, upozorenje bi stiglo prekasno.

Ovaj smanjeni vremenski okvir više ne dozvoljava Rusiji da registruje skalu onoga što bi se moglo dogoditi pre nego što odluči da pokrene uzvratni udar.

Nedostatak vremena za procenu mogao bi na kraju dovesti do toga da Rusi lansiraju svoje nuklearno oružje kao odgovor na nešto što im dolazi.

Ukrajina nije imala nikakvu vojnu korist od udara na te dve radarske stanice. Nijedan od njih nije pratio ništa na teritoriji Ukrajine. Jedini entiteti koji bi imali bilo kakvu korist od napada na te radarske stanice bili su SAD, NATO i Izrael.

Jasno je da Rusija veruje da je ovo „zaslepljivanje“ dve radarske stanice iznad horizonta uvod u prvi nuklearni udar SAD/NATO na Rusiju.  Usled toga, izgleda da šalju svoje nuklearne podmornice kako bi bili u poziciji da odmah uzvrate na moguću pretnju.

ANALIZA HALA TARNERA

Upozorio sam vas kada je uništena prva ruska radarska stanica, da će to Rusija protumačiti kao otvaranje rupe koja će dozvoliti prvi udar NATO-a. Ponovio sam to prošlog ponedeljka nakon što su se pojavile vesti da je DRUGA radarska stanica napadnuta, što je proširilo „rupu“ u radarskoj zaštiti duž juga Rusije.


Eksplicitno sam rekao svojoj radio publici da će ova nova „rupa“ u radarskom pokrivanju omogućiti sublansiranim nuklearnim bombama da prodru duboko u Rusiju, pogađajući Moskvu, kao i ruske nuklearne raketne silose, pre nego što Rusija bude imala vremena da se odbrani.

To, po svemu sudeći, vide i Rusi.  Dakle, sada . . . imamo pravi problem.

Postoji razlog zašto Rusija šalje 11 nuklearnih podmornica u Atlantik. Mislim da je to zato što će morati da udare na SAD.

Ovo su za nas uradili glupani u Predstavničkom domu američkog Kongresa, Senatu SAD i nelegitimni predsednik Džo Bajden.  Njihove odluke da se mešaju u sukob Rusije i Ukrajine i njihovo stalno „podizanje stava“ sa Rusijom sada su rezultirale današnjim raspoređivanjem podmornica Rusije u Atlantik.  Verovatno idu ka američkim vatrenim položajima.

Vi ljudi koji ste glasali za Bajdena zato što je „narandžasti čovek loš“ zaslužujete upravo ono što će možda doći.  Ispravno je i ispravno da vi i vaše porodice budete uništeni izborom KOJI ste napravili, jer je vaš izbor bio nepromišljen i glup.  Iskreno, mislim da su glasači Bajdena previše glupi da bi ih se nazivalo „građanima“.  Lično gledam na takve ljude kao na korisne idiote.

Pogledajte šta nam je njihova glupost donela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR